Dankje voor het aanvragen van het gratis patroon

Voor nu: Is dit ook iets voor jou?

Als dank dat je mijn gratis patroon hebt gedownload,
bied ik je mijn uitgebreide "Online Cursus Poppen Maken" aan
met een besparing van € 5,- op de normale verkoopprijs.

Let op: Dit aanbod is uitsluitend geldig op deze pagina.

arrow

Online Cursus Poppen Maken

Online leden website met patronen en werkbeschrijvingen om te leren poppen maken
(Je kunt direct beginnen!)

De liefste pop maak je zelf

En het is nog leuk om te doen ook!

Lees snel verder!

arrow

Het is ontzettend leuk om poppen te maken. Een pop wordt voor een kind vaak een echte vriend of vriendin die overal mee naartoe gaat. Een pop maken is een van de meest dankbare dingen om te doen.

shadow-ornament

In deze cursus leer je alle technieken
zodat ook jij van die mooie poppen kunt maken

Je vindt er:

 • Alle technieken duidelijk uitgelegd, voor verschillende poppen;
 • Aan de hand van heel veel detail foto’s en een uitgebreide werkbeschrijving;
 • Compleet met patronen in pdf formaat zodat je ze gemakkelijk kunt downloaden en uitprinten.

Bij het poppen maken kun je je creatieve ei helemaal kwijt. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos.

Om een paar dingen te noemen:

 • Je kunt zelf kiezen wat voor soort pop je maakt...
 • hoe je het gezicht vormgeeft...
 • hoe je het gezicht borduurt...
 • wat voor haren de pop krijgt...
 • en wat voor kleertjes ze aan zal hebben.

Poppen maken gaat nooit vervelen.

shadow-ornament

Mijn verhaal over
hoe je liever niet leert hoe je poppen maakt…

Toen mijn dochter geboren werd wist ik al snel dat ik dolgraag zelf een pop voor haar wilde maken. En ik wilde dat het één van de mooiste poppen van de hele wereld zou zijn. Een zonnekindpop.

Ik kocht patronen en miste een duidelijke uitleg over hoe de pop te maken. Ik kocht boeken en vond de patronen steeds toch niet naar mijn zin. Het werd een ware quest.

Ik moest en zou het ideale poppenpatroon, de beste technieken en de mooiste stoffen vinden om de mooist mogelijke pop te kunnen maken.

Nadat ik een berg stof verknipt had, een heleboel geld uitgegeven had en een reeks poppen gemaakt had die niet naar mijn zin waren, besloot ik dat het anders moest.

Ik kwam tot de ontdekking dat dat wat ik wilde maken, nog niet bestond. En ik besloot mijn eigen patronen te gaan ontwerpen.

Wat was ik trots toen het me eindelijk lukte!

Ik combineerde wat ik leerde toen ik de opleiding deed tot vrije school juf met mijn jarenlange naai- en handwerkervaring. Ik puzzelde en probeerde, keer op keer opnieuw. Net zolang tot…

het eindresultaat een prachtige lijs was met lange lichtblonde haren, net als mijn dochtertje. Een pop van 40 cm groot met beweegbare armen en benen. Met echte voeten. In de verhoudingen zoals ik die mooi vond. Gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit.

Ik was op slag verliefd! En mijn dochtertje ook toen ze de pop voor haar verjaardag kreeg 🙂

Ik was niet alleen op zoektocht geweest…

Al snel kreeg ik enthousiaste reacties op mijn blog en ik besloot meer van deze poppen te maken, om ook te koop aan te bieden.

En toen gebeurde er iets…

Wat ik helemaal niet verwacht had, was dat mensen die mijn website bezochten me steeds weer mailden met dezelfde vraag:

“Wil je mij ook leren hoe ik zo’n mooie pop kan maken?”

Kennelijk waren er veel meer moeders (en oma’s en tante’s en…) die graag zelf een pop wilden maken. Maar die geen patroon en werkbeschrijving vonden waar ze tevreden mee waren.

Er was alleen één klein probleem, de vragen kwamen uit het hele land. En zelfs van de andere kant van de wereld. Niet iedereen kon naar me toe komen om persoonlijk lessen te volgen.

Eén cursus voor alle patronen en alle technieken,
een cursus die je thuis in je eigen tempo kunt volgen

Opnieuw stond ik voor een uitdaging. Ik besloot een online cursus te maken waarmee iedereen die dat wil poppen kan leren maken. Gewoon thuis, op het moment dat het jou uitkomt.

 • Je krijgt de patronen waarmee jij een zonnekindpop kunt maken, zoals jij het wilt;
 • Met per pop een duidelijke stap voor stap werkbeschrijving, compleet met heel veel detail foto’s;
 • Of je nu kiest voor een pop met een vast pakje, of een pop die aan en uitgekleed kan worden;
 • Je kunt zelf kiezen of je één pop maakt, of alle verschillende soorten;
 • Je kunt zelf kiezen of jouw pop lief wordt of juist stoer;
 • Jij bepaalt wat voor haar de pop krijgt;
 • En je kiest de kleren die bij jouw ideale pop passen;
 • Je vindt alle informatie die je daarvoor nodig hebt bij elkaar;
 • Zo kun je zelf kiezen voor de pop die het beste past bij je persoonlijke wensen;
 • En je kunt dit zo vaak herhalen als je zelf wilt, met hetzelfde patroon, of met een van de andere patronen;
 • Je vindt zelfs aanwijzingen hoe je een patroon kunt veranderen zodat het helemaal aan jouw wensen voldoet.
shadow-ornament

Dit zijn niet zomaar poppen, dit zijn heel bijzondere poppen!

Wat is er zo speciaal aan deze poppen?

De poppen die je in deze cursus leert maken worden met de hand gemaakt van de natuurlijke materialen katoen en wol. Hierdoor zijn de poppen stevig maar toch zacht.

De wol neemt de lichaamstemperatuur snel over en daarom is de pop niet alleen lekker zacht, maar ook lekker warm. Het lijkt bijna alsof de pop echt leeft. Daardoor is het voor een kind fijn om de pop vast te houden, te knuffelen en overal mee naartoe te nemen.

En ...

Deze poppen zijn niet zomaar lappen poppen.

Door de technieken die je leert ontdek je hoe je een poppenhoofd zo kan vormgeven dat het de vorm krijgt van een echt hoofd. Mooi rond, maar wel zo dat de ogen iets dieper komen te liggen. Daardoor hebben deze poppen een mooi maar eenvoudig uiterlijk.

Omdat ze ook nog heel beweeglijk zijn, is er voor een kind alle ruimte om tijdens het spelen de fantasie de vrije loop te laten gaan.

En alsof dat niet genoeg is...

Tijdens het maken stop je een heleboel liefde in de pop. Het is net alsof kinderen dat voelen. Hoe vaak ik al heb gehoord dat een kind een zelfgemaakte pop direct in het hart sluit en ze vanaf dat moment onafscheidelijk zijn...
(en ik heb het niet alleen gehoord, maar ook met mijn eigen ogen gezien)

shadow-ornament

Een wonderlijk proces

Met handwerken maak je van (bijna) niets iets. Dat is een wonderlijk proces.

Het poppen maken geeft een extra dimensie aan het handwerken. Omdat het handwerk is ziet elke pop er anders uit. Het is net alsof ze een eigen karakter krijgt en tot leven komt onder je handen. En wat nog het meest bijzonder is aan dit werk is de liefde die je kunt voelen bij het maken en de liefde die er is bij het kind als het de pop als speelkameraad in zijn hart sluit.

shadow-ornament

Wie ben ik?

Ik ben Inge. Als kind al was ik graag met mijn handen bezig. Textiel en wol waren mijn favoriete materialen. Ik bedacht vaak zelf wat ik wilde maken en zocht dan naar manieren om mijn ideeën vorm te geven.

Tijdens mijn opleiding aan de Pabo om vrijeschool juf te worden kwam ik in contact met heel ander speelgoed dan ik kende. Een van de opdrachten was om een zonnekindpop te maken. Vanaf dat moment hebben deze poppen een speciaal plekje in mijn hart.

Toen mijn dochter geboren werd wilde ik zelf een pop voor haar maken. Ik zocht naar het mooiste patroon, de beste technieken en de fijnste stoffen. Na een poos kwam ik tot de ontdekking dat de pop die ik wilde maken, nog niet bestond. Daarom besloot ik mijn eigen patroon te ontwerpen.

Het bleef niet bij die ene pop. Het bleef ook geen hobby. Ik maakte er mijn werk van en mijn poppen zijn ondertussen over de hele wereld te vinden. Van Zweden tot Italië en van De Verenigde Staten tot Nieuw Zeeland.

Wanneer ik met mijn handen werk, dan word ik stil van binnen. Het creëren van mooie nieuwe dingen zorgt ervoor dat ik de magie van het leven ervaar.

shadow-ornament

Omdat kleine kinderen anders spelen dan grote kinderen

Omdat baby's andere behoeften hebben dan kleuters als het om het spelen met poppen gaat, zijn er verschillende soorten poppen om te maken.

Het knuffelpopje voor een baby is eenvoudig vormgegeven en ook het eenvoudigst om te maken.

De pop die aan- en uitgekleed kan worden is voor kleuters of grotere kinderen en de technieken die je daarbij nodig hebt zijn wat ingewikkelder.

Door alle poppen te maken in de volgorde waarin kinderen er van nature mee spelen, leer je steeds meer technieken en krijg je er bovendien handigheid in.

shadow-ornament

Alle patronen op een rij

Knuffie

Met het maken van Knuffie (19 cm) maak je kennis met de basistechnieken van het poppen maken.

Knuffie is geschikt voor de allerkleinsten, maar ook de meeste grotere kinderen vinden dit nog een leuk popje om mee te spelen of te knuffelen.

In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Wolly & Wally

Als je Wolly of Wally (23 cm) maakt leer je onder andere op een eenvoudige manier hoe je een echt zonnekindpoppen hoofd kunt maken.

Daarnaast leer je ook andere technieken bij het maken van Wolly en Wally, zodat je stap voor stap kunt toewerken naar het maken van een echte zonnekindpop die aan- en uitgekleed kan worden.

Deze popjes zijn het meest geschikt voor een dreumes en is een fijn vriendje om overal mee naartoe te nemen op ontdekkingsreis.

In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Sam & Saar

Met Sam en Saar (30 cm) verbeter je de basistechnieken en je leert daarnaast een paar eenvoudige technieken om je pop op een mooie manier een bos haar te geven.

Sam en Saar zijn de peuter en jonge kleuter op het lijf geschreven. Ze hebben alle kenmerken om goed te kunnen gebruiken in een rollenspel. De vaste kleren hebben als voordeel dat het jonge kind niet gefrustreerd raakt omdat aan- en uitkleden niet lukt.

In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Lisa

Bij het maken van Lisa (30 cm) leer je hoe je je pop een echt stevige nek geeft terwijl die toch mooi smal blijft, hoe je de vormen van het gezicht nog sprekender maakt en hoe je haren kunt maken bij je pop die bijna echt lijken.

Lisa is met name geschikt vanaf de kleuterleeftijd. Maar je kunt deze pop natuurlijk ook maken voor een jonger kind als je dat wilt.

In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om Lisa te maken.

 

Katrijne

Katrijne (40 cm) is de grotere versie van Lisa en is in grote lijnen hetzelfde om te maken. Als extra's vind je een andere manier van haren maken dan voor Lisa.

Ook deze pop is vooral geschikt voor de kleuterleeftijd, maar kan ook prima voor een jonger kind. En ook oudere kinderen spelen vaak nog graag met een lijs, zeker wanneer ze haar al een poosje kennen.

In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Baby Roosje

Babypop Roosje is net zo groot als een echte baby (50 cm) en ze wil niets liever dan verzorgd en vertroeteld worden.

Ze is de babypop waar elke poppenmoeder van droomt.

Baby Roosje past echte baby kleertjes en kan een luier aan.

In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om deze pop te maken.

Anna

Anna is een meisjespop van 50 cm met een heleboel details die andere handgemaakte poppen niet hebben. Dat komt omdat Anna's hoofd en lichaam niet gevuld worden, maar gevilt.

Ze heeft een echte neus (met neusgaten), lippen en een kin. Mooie ronde knieën en ellebogen en als je wilt geef je Anna ook een navel en billen. Ze heeft zelfs echte haren!

Elly

Elly is net zo groot als haar wereldberoemde vriendin Barbie, ze is stevig gevuld en ze heeft ook scharnierende armen en benen. Voor je het weet doet ze aan woningruil met Barbie en rijdt ze weg op haar scooter 😉

In de cursus vind je het patroon, een uitgebreide werkbeschrijving met foto’s, stofadvies en alles wat je nodig hebt om Elly te maken.

De kabouterfamilie

Met deze kabouterfamilie tover je je huis om in een sprookjesparadijs. Geef ze een plekje bij het raam of op de seizoenstafel en wie weet doen ze ook nog wel wat stiekeme klusjes ‘s nachts als je slaapt.

Het kaboutermannetje en vrouwtje zijn van de punt van de muts tot aan de grond 23 cm groot.

shadow-ornament

Hoe werkt het?

Wanneer je besluit de cursus te gaan doen krijg je direct na betaling via email je persoonlijke toegangscode toegestuurd waarmee je kunt inloggen op de online leden website waar je de patronen en werkbeschrijvingen vindt om te leren poppen maken.

Je kunt direct beginnen!

In deze cursus leer je alle technieken zodat ook jij van die mooie poppen kunt maken.

Op de leden website vind je:

 • De patronen waarmee je de poppen van de foto's hier boven kunt maken;
 • Per pop een duidelijke stap voor stap werkbeschrijving;
 • Compleet met heel veel detail foto’s;
 • Een duidelijk overzicht van de benodigde materialen per pop;
 • Een adressenlijst voor de materialen die je gebruikt.
shadow-ornament

De voordelen op een rij

 • Geen gepuzzel >>> Omdat alles tot in detail is uitgelegd, hoef je niet zelf uit te zoeken hoe iets moet, het is direct duidelijk.
 • Per pop een duidelijke stap voor stap werkbeschrijving;Overal te volgen >>> Dit is een online cursus, waarbij je toegang krijgt tot een website waar alle informatie op staat. Zo kun je de cursus doen waar en wanneer het jou het beste uitkomt. (Zelfs als je op vakantie gaat naar de andere kant van de wereld.)
 • Direct beginnen >>> Direct na aanmelding krijg je je inlog gegevens en je kunt dus meteen beginnen. Ideaal voor als je enthousiast bent en gelijk aan de slag wilt.
 • Heldere uitleg >>> Een duidelijke stap-voor-stap uitleg met veel detailfoto’s voor een duidelijke weergave. De aanwijzingen zijn goed te volgen, ook als je beginner bent.
 • Downloadbaar >>> Alle patronen zijn in pdf formaat en kun je dus gemakkelijk downloaden.
 • Wat heb je nodig >>> Je vindt er een lijst met gereedschappen, een lijst met benodigde materialen en een lijst met adressen waar je alles wat je nodig hebt kunt kopen.
shadow-ornament

Dit zeggen anderen over deze cursus

Ik heb alle boeken gekocht die ik kon vinden over zonnekindpoppen maken.
Maar jouw cursus is het meest compleet en geeft de beste uitleg.
En wat fijn dat er zoveel foto’s in staan!

- Marian

Je uitleg is echt fantastisch!
Ik vind het erg gemakkelijk te volgen,
terwijl ik normaal juist erg slecht ben in het volgen van handleidingen.

- Heidi

Ik zag net bij één van mijn Facebook vriendinnen dat zij een zonnepop had gemaakt.
Met jouw cursus.
Die vind ik ook zo ontzettend leuk!!
Ik heb je cursus meteen besteld!

- Jannie

Ik heb alle boeken die er zijn over poppen maken in de kast staan.
Maar zo duidelijk als jouw cursus is er geen één!
Mijn poppen zijn nu een stuk mooier dan eerst.

- Thea
shadow-ornament

Dit is wat je Extra krijgt als je Nu bestelt

Bonus #1

Direct na aanmelding ontvang je óók toegang tot de module “Maak je Ideale Patroon” waarin je 3 verschillende technieken leert om bestaande patronen zo aan te passen dat ze precies aan jouw persoonlijke wensen voldoen.

Bonus #2

In een extra module laat ik je zien hoe ik het patroon van Katrijne zo veranderde dat ik er het Belgische stressmannetje van kon maken, om zo de wens van een klant in vervulling te laten gaan.

Zo zie je letterlijk voor je hoe je een pop kunt veranderen met behulp van de technieken uit Bonus #1.

Dit uitgewerkte patroon kun je bovendien ook downloaden, compleet met de patronen van de kleertjes. En natuurlijk vind je er een uitgebreide werkbeschrijving bij zodat je het stressmannetje zelf ook kunt maken.

 

Bonus #3

  Patronen om kleertjes te maken voor Lisa en Katrijne voor eindeloos speelplezier.

  Van de volgende kledingstukken:

  • Een jurk >>> door met de stofjes te variëren en te kiezen voor een korte danwel lange mouw kun je verschillende variaties maken;
  • Een shirt >>> sportief van tricot of netjes van een mooie katoenen stof;
  • Drie verschillende broeken >>> een legging, een pofbroek en een lange broek met omslag (en die laatste kun je natuurlijk ook maken zonder omslag);
  • Een overgooier;
  • 2 paar schoenen, namelijk stevige stappers en ballerina's;
  • En natuurlijk ook voor een onderbroek.

  Compleet met een eenvoudige handleiding hoe je ze kunt maken.

  De totale waarde van dit alles is € 179,95

  maar...

  shadow-ornament

  Bestel nu, profiteer van alle Bonussen én ontvang korting

  Ja, ik wil de cursus nu bestellen en krijg direct toegang tot:

  • Levenslange toegang tot de ledenwebsite met alle informatie die daarop staat;
  • Dit is een online cursus. Je kunt daardoor de cursus bij je thuis volgen, wanneer het jou uitkomt;
  • Je krijgt je eigen persoonlijke inlogcodes waarmee je altijd toegang hebt tot de cursuswebsite;
  • Je kunt alles opnieuw nalezen, wanneer je wilt en zo vaak als je wilt;
  • Je hebt steeds toegang tot de meest recente informatie. Als er iets verbeterd wordt aan een werkbeschrijving, dan profiteer je daar direct van mee;
  • Bonus #1 >>> Toegang tot de module “Maak je Ideale Patroon”;
  • Bonus #2 >>> Kijk mee hoe ik het Belgische stressmannetje maakte, compleet met patronen en werkbeschrijving;
  • Bonus #3 >>> Heel veel extra patronen voor de poppenkleren van Lisa en Katrijne.

  437 tevreden cursisten gingen je al voor!

  Let op!

  Ik behoud me het recht voor om de cursusprijs zonder aankondiging aan te passen.

  Wil je gebruik maken van deze aanbieding, doe het dan NU.

  shadow-ornament

  Veelgestelde vragen

  Handig om te weten…

  V: Wordt de “Cursus Poppen Maken” naar mijn huis verzonden?

  Nee. Het is een online cursus. Het grote voordeel hiervan is dat je er vandaag al mee kunt beginnen. Gewoon bij je thuis of waar je ook bent. Na de betaling wordt je direct doorgestuurd naar de leden website waar je kunt inloggen en waar je de lessen kunt volgen.

  V: Is de “Cursus Poppen Maken” alleen voor mensen die al veel handwerkervaring hebben?

  Nee. Door de duidelijke stap-voor-stap uitleg met veel detailfoto’s voor een duidelijke weergave zijn de aanwijzingen goed te volgen, ook als je beginner bent.

  V: Is de “Cursus Poppen Maken” alleen voor beginners?

  Nee. Er zijn ook ervaren naaisters die meedoen met de cursus. Er zijn zelfs handwerksters die al jaren poppen maken en heel blij zijn met de nieuwe technieken die ze in de cursus leren.

  V: Hoe lang krijg ik de tijd om de cursus te doen?

  Je lidmaatschap is levenslang. Dat betekent dat je zelf kunt bepalen wanneer je de cursus volgt en of je er eenmalig gebruik van maakt, of dat je er op een later moment opnieuw mee aan de slag gaat.

  V: Mag ik de poppen die ik maak verkopen?

  Ja. De poppen die je maakt met behulp van de “Cursus Poppen Maken” mag je verkopen. Let op! Op de patronen, de werkbeschrijvingen, de foto's en de video's rust het copyright. Deze zijn alleen voor persoonlijk gebruik als je lid bent en je mag ze niet delen met anderen.

  V: Wat kan ik doen als ik vragen heb of iets niet begrijp?

  Deze online cursus bestaat ondertussen meer dan 10 jaar en er zijn in die tijd al vele honderden cursisten geweest. Vele jaren was er een vragenformulier voor cursisten op de ledenwebsite. De vragen die ik via die weg van cursisten kreeg hebben me geholpen de cursus te perfectioneren. Alles wat je nodig hebt staat er in. Cursisten bevestigen dat keer op keer: "zo duidelijk als jouw cursus is er geen één".

  shadow-ornament

  Wie mag binnenkort een door jou gemaakte pop
  in bed stoppen?

  shadow-ornament

  Dit is wat je allemaal krijgt als je Nu bestelt

  • Levenslange toegang tot de ledenwebsite met alle informatie die daarop staat;
  • Dit is een online cursus. Je kunt daardoor de cursus bij je thuis volgen, wanneer het jou uitkomt;
  • Je krijgt je eigen persoonlijke inlogcodes waarmee je altijd toegang hebt tot de cursuswebsite;
  • Je kunt alles opnieuw nalezen, wanneer je wilt en zo vaak als je wilt;
  • Je hebt steeds toegang tot de meest recente informatie. Als er iets verbeterd wordt aan een werkbeschrijving, dan profiteer je daar direct van mee;
  • Bonus #1 >>> Toegang tot de module “Maak je Ideale Patroon”;
  • Bonus #2 >>> Kijk mee hoe ik het Belgische stressmannetje maakte, compleet met patronen en werkbeschrijving;
  • Bonus #3 >>> Heel veel extra patronen voor de poppenkleren van Lisa en Katrijne.

  437 tevreden cursisten gingen je al voor!

  Ja, ik wil de cursus nu bestellen:

  Let op!

  Ik behoud me het recht voor om de cursusprijs zonder aankondiging aan te passen.

  Wil je gebruik maken van deze aanbieding, doe het dan NU.

  shadow-ornament

  P.S. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt

  Wat het extra leuk maakt, is dat je er als handwerkster helemaal je ei in kwijt kan. Als eerste maak je een pop. Vervolgens maak je kleertjes. En als je wilt kun je er van alles bij maken.

  Voor jou is dat leuk om mee bezig te zijn, en voor de poppenmoeder of vader is het steeds een uitbreiding van het speelgoed.

  Naaien, breien, haken, borduren, vilten, macramé, rietvlechten, houtbewerken, keramiek maken... je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het erbij betrekken.

  En wil je alleen poppen maken? Geen nood. Deze poppen zijn zo mooi en fijn om mee te spelen dat al die andere dingen niet eens nodig zijn.